Home


GOLAŽIJADA

Štirje člani Badminton kluba Komenda smo se udeležili nenavadnega tekmovanja - GOLAŽIJADE, ki so jo organizirali taborniki iz Mengša (med njimi tudi naša Helena).

Navodila so bila sledeča: Dobiš 2kg čebule in 2kg mesa. Kje boš kuhal in ostale sestavine - znajdi se sam:)

Andrej je prevzel vlogo Bineta Volčiča, Eva, Uroš in Žiga, pa smo pridno rezali, mešali in zalivali.

Kljub temu, da se nam ni uspelo uvrstiti med prve tri, pa smo skuhali odličen golaž, ki so nam ga pomagali pojesti naši sorodniki in prijatelji, ki so nas prišli bodrit (beri: lačni so bili).

Oglejte si fotogalerijo iz zabavnega kulinaričnega dogodka.

 

 

INTENZIVNI TEČAJ BADMINTONA

Badminton klub Komenda v ŠC Harmonija (Mengeš) organizira intenziven osnovni tečaj badmintona, ki je namenjen vsem začetnikom in tudi tistim, ki že dalj časa igrajo pa bi radi popravili osnove tehnike, zato vabljeni vsi, ki bi radi izpopolnili svoje znanje.

Tečaj je 6-urni, sobota in nedelja od 9.00-12.00 ter obsega tehniko gibanja po igrišču in tehniko samih udarcev.

Na voljo je termin:
21. in 22.05.2016

Kotizacija tečaja je 45 € (za člane 35e). V ceno je vključeno: tečaj badmintona, najem igrišč, uporaba badmintonskih žogic, možnost brezplačne izposoje loparja!

Najmanjše število prijavljenih je 4 največje število pa 12. Predprijave so obvezne, prijavite se na bk.komenda@gmail.com  do srede, 18.05.2016 in si rezervirajte mesto na tečaju.

Tečaj bo vodil Žiga Frass (041/791 046), ki ima 10-letne izkušnje z vodenjem rekreativnih skupin, saj že vrsto let deluje kot trener rekreacije in tekmovalcev.

 

"NI POTREBNO DA SI DOBER, DA V BADMINTONU UŽIVAŠ. AMPAK BOLJŠI KOT SI, BOLJ UŽIVAŠ."

 

KOMENDA OPEN 2016

V soboto, 5.3.2016 smo organizatorji Badminton kluba Komenda v Mengšu izeljali rekreativni turnir, ki je prvič štel za Trump lestvico. Turnir je potekal v lepem športnem vzdušju in dobri organizaciji.
Pri moških posamezno so nastopili le trije udeleženci, kjer Antonio Lovrić ni imel resnega tekmeca. Proti Luki Niklu je oddal le skupaj 15 točk (3, 12). Tretje mesto je zasedel Aleš Nograšek.

Veliko bolj izenačena konkurenca pa je bila pri moških dvojicah. Že na uvodnem dvoboju skupinskega sistema so se udarili glavni kandidati za končno zmago. Darko Duralija in Antonio Lovrić sta bila tokrat kar prepričljivo boljša od Janeza Vtiča in Jurija Zaletela in zmagala na dva dobljena niza (17, 17). Tretje mesto sta nekoliko presenetljivo osvojila domačina Peter Razpotnik in Igor Tomazin.

Pri ženskih dvojicah sta Klaudia Kosec Radin, ki se vrača po poškodbi in Zagrebčanka Nina Kovačič v odločilnem dvoboju bili boljši od dvojice Avsenik – Mujkič. Izenačeni dvoboj se je končal v treh nizih 23:21, -12, 19. Tretji sta bili na koncu skupinskega sistema Vita Miklič in Mateja Remec.
Pri mešanih dvojicah so bili obe kategoriji združeni v eno skupino, tako so imeli vsi udeleženci več tekem, igrali pa so na dva dobljena niza do 15. Tudi v tej disciplini je slavil Antonio Lovrić v paru z Nino Šarić. Največ dela sta imela v odločilnem dvoboju na tri nize proti Gregi Novaku in Ireni Avsenik (11, -12, 5). S tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti Darko Duralija in Maja Mujkič.
V drugi kategoriji pri moških dvojicah je potekal skupinski troboj. Ker so imeli vsi trije pari po eno zmago in en poraz, so na koncu odločali dobljeni nizi. Slavila sta Maj Kristan in Matej Kristan.

Radi bi se zahvalili za donacije Triglavu, Perskindolu in Palomi.

Se vidimo na KOMENDA OPEN 2017!

Liga Komenda 2015/2016 je zaključena! Dobili smo zmagovalce!

Liga se je odvijala enkrat mesečno vse od oktobra 2015. Tekmovalci so vsak zase pridno nabirali točke, v seštevku vseh petih turnirjev, pa so jih največ zbrali:

 

Moški posamezno do 36let

1.mesto: Tomaž Magerl

2.mesto: Uroš Bregar

3.mesto: Dejan Tomažič

 

Moški posamezno nad 36let

1.mesto: Igor Tomazin

2.mesto: Jure Šinkovec

3.mesto: David Vrhovnik

 

Ženske posamezno

1.mesto: Nina Dodič

2.mesto: Urška Tomažič

3.mesto: Helena Šinkovec

 

VSEM NAJBOLJŠIM ČESTITAMO!

PRIJAVE ZA SEZONO 2015/2016!  Prijave na bk.komenda@gmail.com.

Za več informacij pokličite na 041/ 791 046 (Žiga) ali pišite na bk.komenda@gmail.com.

Badminton je postal olimpijski šport leta 1992 in v zadnjem času doživlja preporod v priljubljenosti med Slovenci. Nekaj zaslug za preporod ima sama igra, ki ima zabaven značaj. Zasluge pa gredo tudi dejstvu, da je igranje badmintona super za fitnes in pomaga spodbujati hitrost, okretnost, moč in fineso.

Je odličen šport za ohranjanje vsesplošne kondicije, druženje s prijatelji in zabavo.

Vabimo igralce vseh sposobnosti, tudi če prej nikoli niste prijeli za lopar, da se nam pridružite na eni izmed vodenih vadb.