Liga Komenda


Badminton Liga Komenda 2017/2018: NINA TRETJIČ NA VRHU, JURE IN TOMAŽ PRVIČ

Zadnji turnir letošnje izvedbe Lige Komenda pod okriljem Badminton kluba Komenda, ki je potekala v Mengšu, je postregel z lepo udeležbo in napetimi dvoboji, saj se je odločalo o končnem zmagovalcu.

Pa začnimo kar na koncu – pri zmagovalcih Lige Komenda v sezoni 2017/2018.

Kategorija moški posamezno do 36 let: 1. mesto Tomaž Magerl, 2. mesto Luka Ivanc, 3. mesto Žiga Zaletel.
Kategorija moški posamezno nad 36 let: 1. mesto Jure Šinkovec, 2. mesto Damjan Baš, 3. mesto Sandi Komlanc.
Kategorija ženske posamezno: 1. mesto Nina Dodič, 2. mesto Katja Urankar, 3. mesto Marija Zore.

Zmagovalci so v trajno last prejeli čudovite pokale v obliki badmintonske žogice, drugo in tretje uvrščeni pa velike medalje v enaki obliki. ISKRENE ČESTITKE VSEM NAJBOLJŠIM!

Nagrade je prispeval naš sponzor Zavarovalnica Triglav, za kar se mu lepo zahvaljujemo, saj nas podpira že od samega začetka.

Liga Komenda se zopet vrača septembra. Do takrat pa ostanite aktivni.

Športen pozdrav,
Žiga Frass (Badminton klub Komenda)

O LIGI KOMENDA…

Za vse rekreativce, ki bi se radi preizkusili tudi v tekmovalnem badmintonu, Badminon klub Komenda organizira turnirje za Ligo Komenda.

Liga je sestavljena iz štirih turnirjev, kjer se izmenično igrajo igre posameznikov in dvojic (moških, ženskih in mešanih). Prvi turnir je turnir posameznikov, drugi je turnir dvojic, in tako dalje.

Kaj dela ligo tako posebno?
Lestvica se vodi za 3 kategorije: moški posamezno do 36 let, moški posamezno nad 36 let in ženske posamezno neomejeno. Pri tem se točke pridobljene na turnirjih dvojic upoštevajo za vsakega igralca posebej.

Turnirji v Harmoniji Mengeš, ki ima 5 igrišč, se odvijajo v sproščenem, a hkrati tekmovalnem vzdušju. Skrbimo za to, da se vsak tekmovalec dobro počuti in igra veliko tekem z malo vmesnimi pavzami. Najboljši dobilo tudi prelepe medalje in praktično nagrado.