Novice


Dan badmintona v Komendi

Organizator: Badminton klub Komenda

Sobota, 18.5.2019 , v Športni dvorani Komenda

Program:
- 8h - 10h: Nagradni badminton poligon za otroke (6 - 14 let) in njihove starše ter prosto igranje
- 9h - 12h: Tečaj badmintona za odrasle (predhodne prijave na bk.komenda@gmail.com do srede, 15.5.2019) ter prosto igranje

Dogodek je za občane Komende brezplačen.

Sponzor: Občina Komenda, Tesarstvo in krovstvo Štebe Igor s.p.

Vljudno vabljeni!

Skupni imenovalec prijetnega nedeljskega športnega udejstvovanja – 2. turnir za Ligo Komenda

47 igralcev, 31 prijavljenih dvojic , 56 tekem – to je statistika do sedaj najbolj obiskanega turnirja za lestvico Lige Komenda , ki se sicer odvija že tretjo sezono.

V sneženem nedeljskem jutru se je 36 tekmovalcev in 10 tekmovalk najprej pomerilo v moških oziroma ženskih dvojicah. Dekleta so se med seboj pomerila vsaka z vsako, pri fantih pa se je najprej igralo v skupinah, iz katerih sta se dve najboljši dvojici uvrstili četrtfinale in boje za medalje.

Pri ženskih dvojicah se je na koncu izkazalo, da je odločil napet tretji set in tako sta svoje izkušnje najbolje vnovčili Vita Miklič in Mateja Remec. Premoč sta jima priznali Nina Dodič in Helena Šinkovec, ki sta premagali vso preostalo konkurenco. Na tretjo stopničko sta stopili Katja Urankar in Marija Zore.

V Badminton klubu Komenda smo zelo veseli, da se naših turnirjev udeleži čedalje več močnejših rekreativcev. Moške dvojice so bile najmočnejše do sedaj in tudi same igre so bile zelo prijetne za oko. Zmagala sta Bit-ovca Klemen Korenčič in Uroš Radakovič. V treh setih sta premagala Mengšana in stalna udeleženca naših turnirjev , Uroša Bregarja in Igorja Tomazina. Tretja sta bila veterana Janez Vtič in Jurij Zaletel, ki se že vrsto let udeležujeta turnirjev po celi Sloveniji – za kar jima gre posebna pohvala za vztrajnost.

Tudi mešane dvojice so postregle z močno konkurenco. 13 parov se je pomerilo za prelepe medalje, ki so si jih razdelili tako: bron – Nina Vrankar in Igor Tomazin, srebro – Klavdija Radin in Luka Ivanc, zlato – Nina Dodič, Uroš Bregar.

Na koncu bi se radi zahvalili sponzorjem – Triglav in Perskindol.

Naslednji turnir bo v novem letu, 14.1.2018.

Športen pozdrav,
BK Komenda

Boj za pokal Lige Komenda se je začel!

V nedeljo, 22.10.2017 je v dvorani Harmonija na 5 igriščih zaigralo 22 udeležencev.

V kategoriji moški posamično nad 36 let, je zaigralo 10 badmintonistov. Med seboj so se udarili najprej v skupinah in nato v izločilnih bojih. Zmagovalec je postal Damjan Baš, na stopničkah pa sta mu družbo delala Mengšan Jure Šinkovec in Miha Furlan.
V kategoriji moški posamično do 36 let, ki je imela enak tekmovalni sistem, je zmagal Bitovec Simon Jazbec. Drugi je bil povratnik na naša igrišča Tomaž Magerl, tretji pa je bil mladi Žiga Zaletel.
Močna je bila tudi ženska konkurenca. Tudi one so se pomerile najprej v skupinah, kjer sta se prvi dve uvrstili v polfinale. Prvič na naših igriščih je zaigrala in takoj že zmagala – Klavdija Radin, drugo in tretje mesto pa sta osvojili članici BK Komenda, Katja Urankar in Nina Dodič.

Vse tekme so se igrale na dva dobljena seta do 15 točk. Turnir je potekal v prijetnem, ravno prav tekmovalnem vzdušju.
Zmagovalci so poleg ličnih medalj, prejeli tudi sponzorske nagrade Triglav in Perskindola. Sponzorjem se najlepše zahvaljujemo za donacije!

Lestvica lige v zavihku Liga Komenda.

Naslednji turnir bo turnir dvojic (moških, ženskih in mešanih), ki bo v nedeljo, 26.11.2017 na znanem mestu. Razpis bo objavljen na Facebook strani Badminton kluba Komenda.

Lep pozdrav!

Žiga

Komenda open 2017 (turnir za Trump lestvico) – rezultati

V soboto, 30. 9. 2017 se je v Mengšu odvijal drugi rekreativni turnir v organizaciji BK Komenda. Pri moških posamezno sta se za prvo mesto udarila kandidata tudi za končno zmago Matjaž Krkač in Antonio Lovrić.

Tokrat je bil boljši Antonio, ki je zmagal v dveh nizih (14, 16). Tretje mesto je zasedel Damjan Baš (BK Zagorska dolina). V B skupini pa je slavil Matjaž Kern v treh nizih proti Andreju Mokotarju (-15, 19, 13).
Pri moških dvojicah sta svoje izkušnje unovčila Darko Duralija in Janez Vtič in brez izgubljenega niza slavila proti Simonu Jazbecu in Samu Rubinu (BK Bit). Tretje mesto je pripadalo dvojici Dretnik – Mokotar.
Pri ženskih dvojicah sta nekoliko presenetljivo zmagali Veronika Jelen Polak in Nina Šarić, ki sta v treh nizih premagali Ireno Avsenik in Majo Mujkič.
Pri mešanih dvojicah sta drugo zmago na turnirju dosegla Nina Šarić in Antonio Lovrić. V napetem finalu, ki je bilo polno preobratov sta slavila v treh nizih proti dvojici Duralija - Mujkič (15, -19, 19).
V B skupini pa sta na najvišjo stopničko stopila Miroslav Vurdelja in Nina Kovačić.

Turnir je potekal v odlični organizaciji BK Komenda, za najboljše pa so bile podeljene medalje in praktične nagrade.

ZADJNI TURNIR POSKRBEL ZA PREOBRATE V KONČNI RAZVRSTITVI V LIGI KOMENDA

Zadnjega turnirja Lige Komenda se je v nedeljo, 9.4.2017 udeležilo 13 moških dvojic, 4 ženkse dvojice in 8 mešanih dvojic.

Pri moških dvojicah je bila konkurenca največja. Dvoboji so bili predvsem izenačeni v skupini D, kjer se je zgodil krog in so odločale točke - zmagovalca je odločila ena sama! Finale med mladimi in malo manj mladimi, sta po treh izenačenih setih dobila manj mlada.

Najboljši trije so na koncu postali:
1. Igor Tomazin, Uroš Bregar
2. Uroš Radakovič, Matej Kristan
3. Peter Šala, David Vrhovnik

Ženske so se pomerile vsaka z vsako. Tudi tu so bile tekme izenačene in tudi tu se je zgodil krog, kjer so imele tri dvojice po dve zmagi in en poraz. Tournament planner je določil, da so prve tri tako postale:
1. Nina Dodič, Helena Šinkovec
2. Darja Babič, Nina Kopač
3. Katja Urankar, Marija Zore Krivec

V mešanih dvojicah bi lahko rekli nič novega. Stari znanci v finalu. Na koncu je bil vrstni red sledeč:
1. Nina Dodič, Uroš Bregar
2. Nina Vrankar, Igor Tomazin
3. Helena Šinkovec, Jure Šinkovec

Ravno posledica zadnjega turnirja, je bil preobrat pri končnem vrstnem redu za lestvico Lige Komenda pri prav vseh kategorijah.

Pri ženskah je prvo mesto in s tem zmago v letošnji izvedbi Lige Komenda dosegla NINA DODIČ. Odlična druga je bila KATJA URANKAR, tretje mesto pa si je z zadnjo zmago v dvojicah priigrala HELENA ŠINKOVEC.

Pri moških do 36 let, si je z zadnjim turnirjem in za pičlih 5 točk priigral LUKA IVANC pred bratoma ANDRAŽEM in NEJCEM PELE.

Pri moških nad 36 let pa je Liga postregla še več - dva igralca sta namreč po štirih turnirjih zbrala identično število točk, zato je o zmagovalcu lige odločal set do 21 točk. Ob številni publiki sta ga odigrala IGOR TOMAZIN in UROŠ BREGAR. Dobil ga je slednji in tako veselo razkazoval pokal po koncu tekmovanja. Tretji je na končni lestvici postal tako kot lansko leto DAVID VRHOVNIK.

Fotogalerija: http://www.badminton-komenda.si/o-nas/fotogalerija-2/

Rezultati: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx…

LIGA KOMENDA SE NADALJUJE NASLEDNJO SEZONO PREDVIDOMA OKTOBRA, DO TAKRAT PA LEP POZDRAV S STRANI ORGANIZATORJA LIGE BK KOMENDA IN LEPO POLETJE.

3. (pustni) turnir Lige Komenda

Nedeljo po pustni soboti smo Izpeljali tretji turnir posameznikov za lestvico Lige Komenda. Tekmovanja se je udeležilo nekaj novih obrazov, vsi udeleženci pa so času primerno lahko moči nabrali z odličnim krofom.

Po ogorčenih bojih, ki so se igrali na dva seta do 15 točk, smo dobili naslednje zmagovalce po posameznih kategorijah:

Moški do 36let:
1.mesto: Aleš Šavrič
2.mesto: Matjaž Kern
3.mesto: Andrej Kuči

Moško nad 36let:
1.mesto: Igor Tomazin
2.mesto: Uroš Bregar
3.mesto: Aleš Nograšek

Ženske:
1.mesto:Anka Rihar
2.mesto: Nina Dodič
3.mesto: Katja Urankar

Turnir je minil v prijateljskem duhu, zunaj pa nas je čakal sonček, kateremu smo se lahko nastavljali v preostanku nedelje.

Zadnji turnir letošnje izvedbe Lige Komenda bo v začetku aprila - vse bolj popularen in množičen turnir dvojic!

DOBRODELNI 2. turnir Lige Komenda

Vodilna nota na 2. turnirju Lige Komenda je bila DOBRODELNOST, saj smo del prijavnin in prispevke, ki smo jih zbrali pri nagradni igri, namenili družini v stiski iz Mengša. Tako je vsak od udeležencev nekaj naredil zase in nekaj za druge. Skupaj smo zbrali kar 150 EUR, česar so bile vesele tudi gospe iz Rdečega Križa Mengeš, ki bosta predali denar dotični družini. Na tem mestu hvala vsem za dobrodelnost! Hvala še posebej podjetju Fotojama iz Trzina, ki je kot privlačno nagrado za nagradno igro, s katero se je zbiralo sredstva, podarilo odličen podvodni fotoaparat znamke Fuji. Fotojama je zastopnik omenjene blagovne znamke v Sloveniji.

Turnirja se je udeležilo kar 40 igralcev, 13 mešanih dvojic, 12 moških dvojic in 5 ženskih dvojic. Igralo se je najprej v skupinah in nato po enojnem KO sistemu.

Najboljši po posamičnih kategorijah so bili:
MEŠANE DVOJICE
1. mesto: Irena Jamnik, Igor Repše
2. mesto: Igor Tomazin, Nina Vrankar
3. mesto: Uroš Bregar, Nina Dodič

MOŠKE DVOJICE
1. mesto: Gregor Peškir, Igor Repše
2. mesto: Igor Tomazin, Uroš Bregar
3. mesto: Uroš Radakovič, Domen Sagadin

Najlepša zahvala sponzorjem: Fotojama, Občina Komenda, Triglav, Perskindol.

1. turnir Lige Komenda

V nedeljo, 16.10.2016 se je pričel prvi turnir za lestvico Lige Komenda v sezoni 20116/2017. Turnir je bil turnir posaezno, udeležilo pa se ga je 13 moških in 5 deklet.

Dekleta so igrala v skupini vsaka z vsako in po koncu napetih obračunov izenačenih igralk, smo dobili naslednji vrstni red:

1. Nina Dodič
2. Katja Urankar
3. Marija Zore - Krivec

Moški so se pomerili najprej v skupinah, kjer sta najboljše dva napredovala v četrtfinale. Po kategorijah so bili najboljši:

Moški posamezno nad 36 let:
1. Uroš Bregar
2. Igor Tomazin
3. David Vrhovnik

Moški posamezno do 36 let:
1. Andraž Pele
2. Luka Ivanc
3. Gašper Vilič

Radi bi se zahvalili Centru Harmonija za prijetno toplo dvorano, ki je odlična za igranje v hladnejših mesecih.
Zahvala pa gre tudi sponzorjem, ki so prispevali nagrade: Občina Mengeš, Triglav in Perskindol.

Naslednji turnir bo v nedeljo, 18.12.2016, ko bodo na vrsti vse dvojice.

Lestvica bo objavljena v kratkem na povezavi: http://www.badminton-komenda.si/liga-komenda/

Lep športen pozdrav,

BK Komenda

Odprte so prijave na novo badminton sezono

Z oktobrom pričnemo novo sezono tako za odrasle kot otroke. Pod strokovnim vodstvom bomo izvajali treninge v Mengšu in Vodicah, znanje pa boste lahko preizkusili na enem izmed 4. turnirje, ki jih organiziramo tekom leta v Mengšu. Oglejte si razpoložljive termine in si zagotovite svoje mesto v letošnji sezoni. Za vse informacije in prijave pišite na bk.komenda@gmail.com ali pokličite na 041/791-046.

Poročilo: FINALE lige Komenda

Finale lige Komenda je preteklo nedeljo postregel s pestrim dogajanjem.

Pred začetkom tekmovanja so si nekateri udeleženci s Perskindolom namazali boleče dele telesa, nekateri si z robčki Paloma obrisali nos, nekateri pa si privoščili topel rogljiček (Vigros) ali sveže jabolko - nato se je začelo zares.

 

Pričeli smo s tekmami posamezno. V vseh kategorijah se je po 5 udeležencev pomerilo med seboj vsak z vsakim. Na zmagovalni oder so nasmejano stopili:

MS do 36let: 1.mesto Jan Zajtl, 2.mesto Aleš Maček, 3.mesto Uroš Bregar

MS nad 36let: 1.mesto Samo Rubin, 2.mesto Igor Tomazin, 3.mesto Samo Skvarča

ŽP: 1.mesto Vita Miklič, 2.mesto Katja Urankar, 3.mesto Nina Dodič

 

Nadaljevali smo v kategorijah dvojic. 9 moških in 6 ženskih dvojic se je borilo najprej v skupinskem delu. Najboljši so bili:

MD: 1.mesto Uroš Bregar, Igor Tomazin, 2.mesto Jure in Miha Šinkovec, 3.mesto Maj in Matej Kristan

ŽD: 1.mesto: Darja Babić, Urška Tomažič, 2.mesto: Nina Dodič, Helena Šinkovec, 3.mesto: Kim Mezga, Olga Šraj

 

Ob 13. uri se je pričel boj v mešanih dvojicah. Prijav je bilo 8. Prva dva para iz vsake skupine sta se uvrstila v zaključni del:

MIX: 1.mesto Igor Tomazin, Nina Vrankar, 2.mesto Dejan Tomažič, Eva Meglič, 3.mesto Uroš Bregar, Nina Dodič

 

Turnir smo zaključili ob 15. uri, tako da je ostalo še kar nekaj časa prelepega sončnega vremena.

Vsem je bil na voljo tudi topel obrok v restavraciji Centra Harmonija.

Rezultati: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=F5C650C3-3E3C-49EF-8633-F260B59C5A50

HVALA SPONZORJEM TRIGLAV, PERSKINDOL, PALOMA in VIGROS.

Poročilo iz 4. turnirja lige Komenda

4.turnir dvojic, ki se je to nedeljo odvil v ŠC Harmonija, je zaznamovala lepa udeležba, sistem tekmovanja z malo čakanja in veliko tekem, ter fantastičnim vzdušjem.

Pri ženskih dvojicah, se je 5 parov pomerilo vsak z vsakim. Najboljše so bile:

1.mesto: Darja Babić, Urška MEdved Tomažič, 2.mesto: Nina Dodič, Helena Šinkovec, 3.mesto: Maja Cerkovnik, Polona Šušteršič

Pri moških dvojicah so se pari pomerili med seboj v dveh skupinah, kjer so igrali vsak z vsakim. Napredovala sta dva para v polfinale. Prva tri mesta so osvojili:

1.mesto: Iztok Homar, Peter Razpotnik, 2.mesto: Igor Tomazin, David Vrhovnik, 3.mesto: Franc Barbič, Igor Repše

Mešane dvojice so bile najbolj obiskane. V treh skupinah se je pomerilo 13 parov. Prva dva iz skupin sta se uvrstila naprej, kjer se je igral enojni K.O. sistam. Vrstni red na koncu je bil sledeč:

1.mesto: Igor Tomazin, Nina Vrankar, 2.mesto: Blaž Horvat, Nina Dodič, 3.mesto: Matej Kristan, Olga Šraj Kristan

Hvala za udeležbo! Hvala našim sponzorjem za lepe nagrade in donatorstvo: Triglav, FZ Forza in Občina Mengeš.

REZULTATI: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=72961BF7-4AC1-4A45-B411-3E3CB18B51A9 

Zadnji turnir lige bo potekal v nedeljo, 21.2.2016 v ŠC Harmonija. Igralo se bo vse discipline. Na koncu razglasitev zmagovalcev lige v kategorijah MS do 36let, MS nad 36let in ŽS.

 

Poročilo iz 3. turnirja lige Komenda

Dopoldne predzadnje decembrske nedelje, je 19 badmintona željnih ljudi preživelo v dvorani Harmonije na 3. turnirju lige Komenda. Zopet so se med seboj pomerili posamezno.

Unikatne medalje so si v posameznih kategorijah priigrali:

Moški nad 36let: 1.mesto: Kristijan Hanjšek, 2. mesto: Samo Rubin, 3.mesto: David Vrhovnik

Moški do 36 let: 1.mesto: Uroš Bregar, 2.mesto: Tomaž Magerl, 3.mesto: Gregor Pirnaver

Ženske neomejeno: 1.mesto: Vita Miklič, 2.mesto: Nataša Miklič, 3.mesto: Mojca Oman

Hvala vsem udeležencem in navijačem. Se vidimo 24.januarja na 4. turnirju dvojic.

Hvala našim sponzorjem za lepe nagrade in donatorstvo: Triglav, FZ Forza in Občina Mengeš.

Rezultati: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=C09C5078-A9D9-4E5F-81E5-D0FD2CE8D0FB

POROČILO iz 2. turnirja rekreativne Lige Komenda

V prijetnem ambientu Mengeške dvorane Harmonija, smo organizatorji iz Badminton kluba Komenda, v okviru rekreativne lige Komenda izpeljali 2. turnir.

Na turnirju so se je za najboljša mesta v kategorijah moških, ženskih in mešanih dvojic, borilo 38 udeležencev. Najboljše dvojice so bile:

Moške dvojice: 1. mesto: Darko Duralja, Klemen Korenčič, 2. mesto: Igor Repše, Gregor Peškir, 3. mesto: Uroš Bregar, Igor Tomazin

Ženske dvojice: 1 . mesto: Vita Miklič, Mateja Remec, 2. mesto: Teja Bernetič, Urška Tomažič, 3. mesto: Maja Arčon, Metka Zor

Mešane dvojice: 1. mesto: Igor Tomazin, Nina Vrankar, 2. mesto: David Vrhovnik, Mateja Jus, 3. mesto: Uroš Bregar, Nina Dodič

REZULTATI: http://www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=52F12F09-D641-40FB-8748-5AB787A74DFA&draw=28

NAPOVEDNIK: 3. turnir (tokrat zopet moški in ženske posamezno) bo v nedeljo, 20.12.2015 v Harmoniji.

Poročilo iz 1. turnirja rekreativne lige Komenda

V nedeljo, 18.10.2015 se je v prijetni dvorani centra Harmonija v Mengšu odvijal 1. turnir za lestvico lige Komenda.

Na tokratnem turnirju so se pomerili posamezno, in sicer moški do 36 let, moški nad 36 let in ženske neomejeno. Tekmovalni sistem je vsakemu udeležencu zagotovil najmanj 4 tekme, na koncu pa so bili najboljši:

ŽENSKE: 1. mesto: Nataša Miklič, 2. mesto: Nina Dodič, 3. mesto: Urška Tomažič Medved

MOŠKI NAD 36 LET: 1. mesto: Kristijan Hanjšek, 2. mesto: Igor Tomazin, 3. mesto: David Vrhovnik

MOŠKI DO 36 LET: 1. mesto: Tomaž Magerl, 2. mesto: Dejan Tomažič, 3. mesto: Aleš Nograšek

REZULTATI 1. turnirja: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=9B878C4B-A105-46E6-87BC-E8CEB25D73E3

POROČILO 3. TURNIR GORENJSKE V DVOJICAH

Organizatorji Badminton kluba Komenda smo v odlični dvorani Športnega centra Harmonija uspešno izpeljali zadnji rekreativni turnir Gorenjske v dvojicah v sezoni 2014/2015.

Turnirja se je udeležilo 5 dvojic v Kategoriji A (boljši rekreativci) in 14 dvojic v Kategoriji B (začetniki).

Prva tri mesta so v Kategoriji B so osvojili:
1. mesto: Uroš Radakovič – Blaž Fortuna
2. mesto: Andreja Kmet Tomazin – Igor Tomazin
3. mesto: Marjan Urbanija – Aleš Lapuh

Prva tri mesta v Kategoriji A so osvojili:
1. mesto: Franc Barbič – Igor Repše
2. mesto: Uroš Vidovič – Blaž Zakotnik
3. mesto: Matic Fortuna - Dejan Tomažič

Turnir je trajal 3 ure, vsak udeleženec pa je ob prijavi dobil brezplačno kepico sladoleda (hvala VIGROS d.o.o.) in banano za energijo ter mazilo za mišice Perskindol za po turnirju.

Za nagrade (brisače, majice, kr. hlače, nogavice, gripe, dišavnice, obliže) se najlepše zahvaljujemo sponzorjem turnirja: FZ FORZI, PERSKINDOLU, TRIGLAVU in VIGROSU.

Spremljajte naše športne badmintonske programe tudi v prihodnji sezoni 2015/2016 od septembra dalje.

Športen pozdrav,
BK Komenda

POROČILO IZ 2. REKREATIVNEGA TURNIRJA GORENJSKE V BADMINTONU

Organizatorji Badminton kluba Komenda smo uspešno izpeljali drugega v sklopu treh rekreativnih turnirjev Gorenjske v dvojicah.

Sproščeno nedeljsko popoldne je v Športnem centru Harmonija preživelo 27 dvojic, kar je rekordna udeležba.

Na petih igriščih se je v kakovostni skupini B (rekreativci začetniki) za stopničke borilo 22 dvojic. Tekmovali so v 3 skupinah po 7 oz. 8 dvojic, kjer so igrali vsak z vsakim na en dobljen set do 30 točk. Dve najboljši dvojici iz vsake skupine sta se uvrstili v četrtfinalne dvoboje, kjer so igrali na dva dobljena seta do 15 točk. Prva tri mesta so osvojili:
1. mesto: Darko Bekavac – Ivan Mihelič
2. mesto: Danijel Kmetec – Grega Grmovšek
3. mesto: Nina Dodič – Anže Šinkovec

V kakovostni skupini A (boljši rekreativci) se je za unikatne medalje borilo 5 dvojic, ki so igrale v eni skupini vsaka z vsako po standardnih pravilih na dva dobljena seta do 21 točk. Napeti dvoboji so se končali s prvimi tremi uvrščenimi:
1. mesto: Franc Barbič – Igor Repše
2. mesto: Uroš Bregar – Miha Šinkovec
3. mesto: Urška Medved Tomažič – Dejan Tomažič

Posebnosti naših turnirjev, ki trajajo okoli 4 ure so, da je zaradi sistema tekmovanja malo čakanja med tekmami in da se igra se v eni kategoriji, kjer je lahko dvojica sestavljena poljubno ne glede na spol.

Naslednji turnir bo v nedeljo, 19.4.2015 ob 16.00 v Športnem centru Harmonija.

Iskrena hvala sponzorjem turnirja:
- PERSKINDOL, ki je prispeval za vse nastopajoče hladilne in grelne gele, in
- FZ FORZA, SIMPS d.o.o. in TRIGLAV d.d., ki so za prve tri v obeh kakovostnih skupinah prispevali majice, nogavice, gripe, brisače, skodelice, USB ključke, knjige, obliže, obeske in dišavnice.