Tečaji badmintona


Športni center Harmonija je bil pred začetkom nove sezone središče badmintonskega tečaja, ki se ga je udeležilo 20 znanja željnih rekreativnih igralcev in igralk.

V prijetnem športnem vzdušju so se lahko udeleženci naučili marsikaj. Veliko je bilo povedanega, veliko pokazanega, piko na i pa so bile bogate izkušnje Maje (Tvrdy) Ipavec, ki jih je delila z njimi. Za to se ji lepo zahvaljujemo.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

NASLEDNJI TEČAJ BO PREDVIDOMA MESECA JANUARJA, ZATO SPREMLJAJTE NAŠO SPLETNO ALI FACEBOOK STRAN.

6-urni ZAČETNI TEČAJ je namenjen vsem začetnikom in tudi tistim, ki že dalj časa igrate badminton, pa bi radi popravili osnove tehnike.

Kotizacija: 55 EUR (za člane kluba 45 EUR)
* V ceno je vključeno: tečaj badmintona, najem igrišč, uporaba badmintonskih žogic, možnost brezplačne izposoje loparja!

OBSEG:
- badmintonsko gibanje po igrišču,
- pravilna drža loparja,
- servis,
- osnovni udarci,
- osnove taktike in
- badmintonska pravila za posamezno in dvojice.

Začetni tečaj bo vodil Žiga Frass, ki ima 13-letne izkušnje z vodenjem rekreativnih skupin, saj že vrsto let deluje kot trener rekreacije in tekmovalcev.

IMG_9778

6-urni NADALJEVALNI TEČAJ je namenjen vsem tistim, že dalj časa rekreativno igrate badminton in bi radi svoje znanje nadgradili, tako da se vas bodo nasprotniki še bolj bali.

Kotizacija: 55 EUR (za člane kluba 45 EUR)
* V ceno je vključeno: tečaj badmintona, najem igrišč, uporaba badmintonskih žogic, možnost brezplačne izposoje loparja!

OBSEG:

- gibanje po igrišču (china-jump, backhand, smash-kill),
- servisi (dolgi, kratki, flick) in odgovori na servise,
- dolge in krajšane žoge po diagonali,
- rezana žoga,
- smash po diagonali in jump smash,

- na mreži vrtena žoga in diagonala, in
- različne situacijske vaje.

Nadaljevalni tečaj bo vodila Maja Tvrdy, nekdanja vrhunska igralka badmintona, večkratna državna prvakinja in dvakratna udeleženka Olimpijskih iger v Pekingu (2008) in Londonu (2012).